Kronen på værket

Egenligt er det helt urimeligt at du, kære Røvhuls-læser skal belemres med dette indlæg, der kun perifært handler om mad. Og egentligt burde jeg holde mig for god til at uddele Røvhuller til andet end underlødige mad-produkter. Men jeg blev nu alligevel så harm, da jeg i morges læste om lønstigninger til ledelsen i Danish Crown (ca. 8%), samtidigt med at slagteriet på Bornholm skal lukkes fordi medarbejderne ikke vil gå ned i løn(8%). Derfor skrev jeg følgende til Danish Crown:

Kære Danish Crown,
Jeg vil blot fortælle jer, at jeg har købt mit sidste produkt fra jer. Jeres beslutning om lukningen af slagteriet på Bornholm fordi medarbejderne ikke vil gå ned i løn, samtidigt med at jeres ledelse får lønstigninger er i min optik ikke acceptabel adfærd i 2014. Store firmaer som jeres bør gå forrest når det gælder corporate social responsibility, og lønstigningen til ledelsen kunne have finansieret 8% af de 25 millioner det efter sigende ville koste at have drevet slagteriet videre. Resten kunne dækkes af 1,5% af jeres årlige overskud. En beskeden investering i CSR og et godt omdømme og en uvurderlig hjælp for et ø-samfund, der i en tid hvor mange arbejdspladser forlader landet, er ekstra skrøbeligt. Så I er nu valgt fra her i husstanden med en opfordring til mit netværk om at gøre det samme. Det er ikke sikkert det batter noget. Men det giver mig en bedre smag i munden.

Det var dog ikke helt nok til at dulme min harme, så derfor tildeles Danish Crown nu også det til lejligheden indstiftede “Corporate Røvhul”, som hermed er afleveret for første gang. Tillykke!

Hvis du, ligesom jeg, også gerne vil undgå Danish Crown produkter skal du holde dig fra følgende varemærker:

100% Dansk, Dansk Kalv, Antonius, Bornholmergrisen, Den Go’e gris, Lucullus, Grill’it,  Friland Økologi, Frilandsgris, Friland Limousine, Friland Kødkvæg, Tulip, Pålækker, Den Grønne Slagter, Gøl, Steff Houlberg, Mou, Schächter, Majesty, Danepak.

Og så beklager jeg, at jeg tog din tid. Næste gang skal nok handle om elendig mad igen.

 

 

2 kommentarer to “Kronen på værket”

  1. Jeg kan kun være enig. Men jeg kommer til at stå i et dilemma, for jeg bor så langt ude i provinsen, at det eneste øko kød, der er at få, er Friland Økologi….

  2. Hej Christina, tak for din kommentar. Jeg er helt enig med dig i, at det kan være en udfordring at finde alternativer. Selv køber jeg kød fra forskellige webshops hos producenter og gårdbutikker. Mange af dem leverer over hele landet. Måske kan det også være en løsning for dig. Mvh Anders

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: