Flydende mareridt

Og så står man der, midt i madlavningen og siger “Lillemor, ræk mig lige vores vegetabilsk olie med vand, kaliumklorid, surhedsregulerende middel(citronsyre, kaliumcitrat), emulgator(sojalechitin, polysorbat), stabilisator(E412, E415), konserveringsmiddell sojaprotein, aroma, vitamin A og D.” “Vi er løbet tør” svarer hun og fortsætter “Du må istedet bruge vores rapsolie, vand, solsikkeolie, salt fuldhærdet olie, lechitin, citronsyre-estre af spisefedtsyrer og mono- og diglycerider af spisefedtsyrer, aroma og farvestof(betacaroten)”. Herligt, så kan du komme igang med at stege frikadeller.

Det handler nemlig denne gang om såkaldte flydende plantefedstof/margarine/den lille kemiker som fx Becel, Ama og hvad de nu ellers gemmer sig bag af navn. Og som viser sig at være groteske produkter, der markedsfører sig på convenience og sundhed. “Rig på Omega3”. Og rige skal de nok blive, dem der bilder os ind at vi kan stege i vand, emulgeret med olie og fyldt med…undskyld udtrykket…lort.

Det er mig en gåde, at et eneste menneske kan finde på at købe disse produkter, og det må skyldes at ingen nogensinde kaster et blik på indholdsfortegnelsen. Og det må straks belønnes med et lille symmetrisk nøglehulsgrønt Røvhul, der hermed for første gang tildeles en hel kategori af “madvarer”. Det var nemlig en lige grufuld oplevelse at stave sig igennem ingredienserne på Flydende Becel, Flydende Becel Let, og Flydende AMA, der alle er lige overf- og u-lødige, og dermed umuligt at krænge truthullet ned over bare en enkelt af dem.  Til dig, der bruger dem, og bliver en smule stødt over at læse dette vil jeg anbefale følgende: Steg i olie, i smør eller i en blanding af begge. Margarine er lort, flydende whatever er lort og jeg lover dig, at det ikke vil være hverken olien eller smørret, der gør dig fed.

116 roevhullet2

6 Responses to “Flydende mareridt”

  1. Helt enig! Har du overvejet et indlæg om det produkt, der kalder sig smoothie base? Selv ved grundig læsning af indholdsfortegnelsen kan jeg ikke gennemskue, hvad det skal forestille at være….

  2. Hej Christina,
    Tak for tipset. Jeg kigger nærmere på det, hvis jeg falder over det….
    mvh
    Anders

Trackbacks

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: